Luisterend oor en inzet

Ik ben geboren en getogen in de Achterhoek. Ik kom uit een familie van aannemers en een gezin met 7 kinderen. De hele streek kende ik op m’n duimpje. Vaak was ik in mijn jeugd te vinden in de bossen en weilanden. Als liefhebber van de natuur. Veel kreeg ik mee van de “volksaard”. Die uit zich in bescheidenheid, hard werken en: er staan als het nodig is.

© Stadspers

In Hengelo heb ik mijn studie aan de HTS gevolgd en van daar uit ben ik verhuisd naar Delft om verder te studeren aan wat toen nog Technische Hogeschool Delft heette (nu TU-Delft) en de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ik werkte daarna bij de KLM en voor de Koninklijke Marine. Ging met mijn vrouw en onze 2 jongens in Bilthoven wonen (voor mijn werk aan de vernieuwbouw Diergeneeskunde Universiteit Utrecht.) Daarvoor was ik al enige tijd lid van de VVD. In Bilthoven begon echter mijn actieve inzet voor de politiek in gemeente De Bilt, eerst als lid van de politieke commissie en het campagneteam, daarna 4 jaar als commissielid. Ik volgde daarvoor diverse interne cursussen. In 2014 werd ik raadslid en in 2016 VVD-fractievoorzitter in de Biltse raad. Mijn speerpunt: De Bilt is een gemeente met goede economische vooruitzichten en dat willen we graag zo houden.

Zaken voor elkaar krijgen

VVD De Bilt is voor mij een lokaal actieve en vooruitstrevende partij, met luisterend oor en inzet voor het belang van alle inwoners van de gemeente, waar het kan samen met andere partijen, in samenspraak met andere gemeenten in de regio en provincie Utrecht en lettend op wat in Den Haag gebeurt. Omdat we als partij daar goed vertegenwoordigd zijn kunnen we voor de gemeente ook zaken voor elkaar krijgen. Zoals de benodigde financiën voor de infrastructuur en de ondertunneling spoor Soestdijkseweg en Leijenseweg. Vooral dankzij oud-VVD-wethouder Ditewig zijn deze projecten gerealiseerd. We streven in een sterke regio Utrecht naar verdere ontwikkeling van de Life Science As (ontwikkeling Bilthoven Science Park). Daarmee worden mensen en ondernemingen aangetrokken: goed voor de werkgelegenheid! Ook om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan werk te helpen. Dat vraagt ook aandacht voor goede woonlocaties, bereikbaarheid, woningbouw (in alle kernen), noodzakelijke en goede voorzieningen als winkelcentra en zorg, cultuur en sport.

Nieuw zwembad

Goede sportvoorzieningen: die hebben we, maar het zwembad is te lang verwaarloosd, een nieuw zwembad is nodig. Mijn fractie en partij hebben het steeds herhaald: “Een nieuw zwembad zonder financieel nat te gaan!” Het huidige voorstel van het college is ongeloofwaardig en niet uit te leggen aan de inwoners! De variant met de afmeting van 25 - 35 kan immers voldoen aan alle wensen met de minste risico’s en de beste vooruitzichten, zowel in het gebruik als financieel. Exploitatie kan door de “Stichting Water” zonder winstoogmerk worden gedaan. Namens de hele oppositie hebben wij de coalitie dan ook opgeroepen om raadsbreed alles in het werk te stellen om deze variant een echte kans te geven. Helaas zonder gehoor.

Woningnood

De VVD is van mening dat het belangrijk is dat er iets gedaan wordt aan de woningnood in land en regio. Het is ook onze plicht om echte vluchtelingen een dak boven het hoofd te bieden. Maar dan wel op de juiste manier: in goed overleg met inwoners en de gekozen gemeenteraadsleden! Dat moet je gewoon altijd doen. Daarom dringen we erop aan, dat het college zich nu eindelijk inzet voor een definitieve, echt met de inwoners overlegde oplossing. Dus: je niet blind staren op 44 op Jagtlust bedachte tijdelijke woningen. College: laat definitieve woningen bouwen. Zo wordt het probleem van de woningnood niet vooruit geschoven naar een toekomst waar een volgende generatie er mee wordt opgezadeld. Geen overhaaste beslissingen waar we de komende 10 jaar tegenaan moeten kijken. Op die manier vergroot je de kloof tussen bestuur en bevolking niet verder, maar zoek je verbinding met onze opdrachtgevers: de inwoners. Geen woorden maar daden!

Bron: Stadspers