Masterclass VVD 2015

Masterclass VVD nu open voor aanmelding.

Aanmelding voor Masterclass Utrecht 2015: nu geopend!
De KC Utrecht & VVD afdeling Utrecht organiseren in 2015 wederom de Masterclass – dé volgende stap in uw ontwikkeling als bewezen of aanstormend politiek talent.
Eerdere deelnemers zijn nu vertegenwoordigd in politieke vertegenwoordiging en bestuur: bijvoorbeeld Tom Leijte (landelijk vicevoorzitter JOVD), Queeny Rajkowski (raadslid te Utrecht), Pauline Arora (bestuur KC Utrecht) en Rob Jorg (fractievoorzitter VVD Utrechtse Heuvelrug).
In de bijeenkomsten van de Masterclass wordt u getraind door professionele en prominente VVD’ers in de partijbeginselen, politieke vertegenwoordiging en politieke vaardigheden.
De Masterclass vindt plaats in en rondom Utrecht van februari tot en met mei 2015 op 9 zaterdagen van 9.30 uur tot 17:00 uur.

De precieze data worden binnenkort bekend gemaakt.
Programmaoverzicht Masterclass 2015
Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:
1. de Leerlijn Liberalisme;
2. training in politieke vaardigheden zoals debat-, media- en presentatie en campagnetechnieken;
3. het schrijven van een essay;
4. politieke vertegenwoordiging (met Gemeenteraadssimulatie en lobby-/ netwerktraining);
5. en wordt afgesloten met een dag vol dilemma’s, Liberale Loopbanen en diner pensant.
Het betreft een intensief programma waarin u uw kennis, vaardigheden en attitude ontwikkelt. Hierbij wordt u getraind door professionele trainers met politieke ervaring. Daarnaast werkt u actief aan het uitbreiden van uw netwerk binnen de VVD. Deelnemers krijgen halverwege en na afronding een evaluatie en een persoonlijk ontwikkeladvies. Daarom wordt u iedere zaterdag door minimaal 2 observanten gevolgd. Dit vraagt uiteraard ook een investering van u. In dat kader verwachten wij van u dat u alle bijeenkomsten erbij bent, u zich voorbereidt en dat u reflecteert op de bijeenkomsten.
Aanmelding & Selectie
De Masterclass is dé manier om verder te groeien binnen de VVD en uw vaardigheden en kennis te verbreden. Het aantal beschikbare plaatsen is beperkt en daarom hanteren wij een selectieprocedure.
Aanmelden voor de Masterclass kan tot en met zondag 30 november a.s. door een korte motivatiebrief (waarin u ingaat op ‘wie’, ‘waarom’, ‘waartoe’ en ‘wat’ u wenst te ontwikkelen) en uw curriculum vitae te sturen aan vvdmcutrecht@gmail.com.
De ambitie om verder te groeien binnen de VVD, de bereidheid en de mogelijkheid het intensieve programma te volgen zijn een vanzelfsprekendheid. Begin december 2014 volgen de selectiegesprekken. De kosten voor het volgen van de Masterclass zijn €350,- per deelnemer (ook in 2x over te maken).