Van de wethouder

Bericht over de werkzaamheden in De Bilt.

Het zomerreces is voorbij en dit is een mooie aanleiding om u een beetje bij te praten over waar we mee bezig zijn. Wat u waarschijnlijk niet ontgaan is, dat zijn de werkzaamheden langs de Soestdijkseweg en bij de Massijslaan. Langs de Soestdijkseweg wordt nu gewerkt aan een nieuwe waterleiding en daarna direct de aanleg van de snelfietsroute. Bij de Massijslaan zijn de voorbereidingen voor de aanleg van de rotonde gestart. Bij de spoorwegovergang De Leijen is het onderzoek naar explosieven afgerond en een deel van het groen verwijderd. De langzaamverkeertunnel bij de Soestdijkseweg begint steeds meer vorm te krijgen en ligt goed op schema.

Naast al deze zichtbare activiteiten wordt er veel werk verricht op het gebied van de Participatie. De Raad heeft het Regionale Beleidskader aangenomen dat als basis dient voor de regionale uitvoering van de participatiewet. Regionale aanpak van de jeugdwerkloosheid is een van de taken hierbij. Actieplan jeugdwerkloosheid is van start gegaan met als doel om regionaal 1275 jeugdigen aan het werk te krijgen dit jaar, tot nu toe staat de teller op 475.

Ik ben als Wethouder economische zaken al bij diverse bedrijven op werkbezoek geweest. En wat hebben wij goede en gedreven ondernemers. Ondernemers met visie op hun omgeving en die openstaan voor en ideeën hebben over hoe we gezamenlijk zoveel mogelijk mensen aan het werk krijgen en houden, ook opleidingsplaatsen en stage plaatsen zijn hierbij belangrijk.

De aankomende maanden staan in het teken van het Collegeprogramma en natuurlijk de Begroting. Hoe staat De Bilt ervoor en hoe gaan we de ambities uit het coalitieakkoord uitwerken? Er zal helaas toch weer bezuinigd moeten worden en dat zal hard aankomen. Er moeten lastige keuzes gemaakt worden.

Jolanda van Hulst

Wethouder gemeente De Bilt