Nieuwjaarswens van wethouder Jolanda van Hulst

Beste Liberalen, Allereerst wil ik U en de uwen een in alle opzichten gezond 2016 wensen. Ik wil niet afwijken van een goed gebruik en begin dus met een korte terugblik op 2015. Een dynamisch jaar voor De Bilt.

Een mooi werkbezoek van Barbara Visser aan onze nieuwe langzaam verkeer tunnel, toen nog net niet officieel open. Helaas een treurig en noodlottig ongeval in de laatste week voor de definitieve afsluiting van de overweg bij deze nieuwe tunnel, het wrange bewijs dat de langzaamverkeer tunnel echt nodig was en is. En natuurlijk de feestelijke opening van het nieuw ingerichte Maertensplein dat er nu weer prachtig en uitnodigend bij ligt.

Bereikbaarheid en veiligheid staan nog altijd hoog in het vaandel en in dat kader is de doorstroming van de Soestdijkseweg verder geoptimaliseerd o.a met een rotonde bij de Anthonie van Leeuwenhoeklaan. En de start van de ondertunneling van de Leijenseweg om zo de volgende zeer gevaarlijke overweg binnen onze gemeente op te heffen.

Er hebben zich prachtige bedrijven in onze gemeente gevestigd, waaronder Cipla op het Anthonie van Leeuwenhoek terrein, dit is een kwaliteitslaboratorium om de kwaliteit van bepaalde medicijnen te testen en dat doen zij in heel nauwe samenwerking met de Hogeschool Utrecht op het gebied van stageplaatsen en opleidingsplaatsen. Ook in Maartensdijk is er een mooi bedrijf bij gekomen Rekord automatische deuren, dit bedrijf levert o.a. de automatische deuren en poortjes aan Schiphol. Dit zijn maar twee van de pareltjes. Dat we veel parels onder onze ondernemers hebben is ook bij de Ondernemersprijs van het jaar 2015 weer duidelijk naar voren gekomen. Er zijn door u als inwoner veel bedrijven, winkels en starters genomineerd en uiteindelijk zijn daar door een vakjury drie winnaars uit gekomen. Het persbericht luidde als volgt: 

Op woensdag 25 november maakte de jury, onder voorzitterschap van wethouder Jolanda van Hulst, de winnaars van de Verkiezing Biltse Ondernemer van het Jaar 2015 officieel bekend. Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis. In de categorie Starters is Gilde Personeel B.V. de winnaar. Landwinkel De Hooijerij / Nieuw Bureveld heeft gewonnen in de categorie Retail (winkels) en Greenlink Nederland is de nummer één in de categorie Overige bedrijven. Zij mogen de titel “De Biltse Ondernemer van het Jaar” dragen en kregen een beeldhouwwerk van Luigi Amati. 

En dan nu de blik naar voren: oppakken, aanpakken en doorpakken is het motto voor 2016 wat mij betreft.

Het plan van eisen voor het nieuwe zwembad is in wording. De gebruikers zijn hier nauw bij betrokken en de aanbesteding van de nieuwbouw gaat dit jaar plaatsvinden.

Een nieuwe toekomstbestendige Detailhandelsvisie wordt nu gemaakt samen met onze ondernemers, maar ook met de Raad. Er moeten door de Raad belangrijke standpunten ingenomen worden en beslissingen genomen worden die onze ondernemers gaan ondersteunen. Wij moeten onze centra compact, comfortabel en kwalitatief hoog houden om de concurrentie met de omliggende centra aan te kunnen en zo de leefbaarheid en de kwaliteit van onze leefomgeving te behouden of nog beter te verbeteren. 

De update van de woonvisie is al in de maak, in heel nauwe samenwerking met de SSW en stichting voor de huurdersbelangen Woonspraak, komt deze tot stand, zodat wij goede en duidelijk afspraken kunnen maken met de SSW om samen met hen tot een structurele oplossing te komen voor de lange wachtlijsten van een sociale woning maar ook de huisvesting van statushouders. Samen willen wij de doorstroming bevorderen en nieuwe projecten oppakken.

De doorstroming op de Soestdijkseweg blijft een punt van aandacht. Nu het zuidelijke gedeelte redelijk op orde is moeten we een aanvang maken met het noordelijke gedeelte, te beginnen met het stuk tot de kruising met de Gezichtslaan. De onderzoeken lopen momenteel om ook hier naar structurele oplossingen en aanpassingen toe te werken.

Kortom, ook dit jaar staat er gelukkig veel op de agenda. Uw input en ondersteuning als Liberaal is daarbij van groot belang. 

Ik zie u graag op een van de eerstvolgende bijeenkomsten.

Jolanda van Hulst

Wethouder