Hoe maken we Bilthoven Centrum nog beter voor bewoners en ondernemers?

VVD De Bilt organiseert een open kernbijeenkomst over Bilthoven Centrum om te horen wat er leeft onder de bewoners en ondernemers. De bijeenkomst start op woensdag 16 november om 20.00 uur in De Bilthovense Boekhandel, Julianalaan 1. Inloop met koffie en thee vanaf 19.30 uur.

De bijeenkomst start op woensdag 16 november om 20.00 uur in De Bilthovense Boekhandel, Julianalaan 1. Inloop met koffie en thee vanaf 19.30 uur.

Aanwezig zijn raadsleden en commissieleden van VVD De Bilt. Dit is de vierde kernbijeenkomst door VVD De Bilt. Eerder dit jaar waren er al kernbijeenkomsten voor:

Hollandsche Rading,

De Leijen en

Groenekan

Een paar ontwikkelingen in Bilthoven Centrum:

Vinkenplein: Een plan van ontwikkelaar Synchroon voorziet in horeca en winkels op de begane grond, aan het Vinkenplein en aan de Melchiorlaan, met daarboven circa 30 appartementen. Verwachte start bouw is eerste kwartaal 2017. Een werkgroep van klankbordgroep centrumplan presenteert in december een voorlopig ontwerp van het plein.

De Driehoek: Gemeente en NS vastgoed zijn in gesprek met marktpartijen over ‘De ‘Driehoek’, aan de zuidkant van het station. Deze speelt als verbinding tussen station en centrumgebied een belangrijke rol bij de verbetering en ontwikkeling van het centrum van Bilthoven.

Kwinkelier: Op 22 juni zijn de plannen van de eigenaar aan de ondernemers van De Kwinkelier gepresenteerd. Voor de korte termijn zijn dat het opknappen van het kronkelstraatje vanaf het Vinkenplein en een deel van de parkeergarage. Intussen komen er nieuwe en tijdelijke winkels bij. Daarna komen het grote plein, en de bouw van nieuwe winkelpanden aan de beurt.