Bezoek met VVD aan Utrecht Science Park

De VVD brengt op vrijdag 16 september een bezoek aan Utrecht Science Park, tussen 15.30 en 18.00 uur. We starten met een welkom om 15.30 uur door directeur Floris de Gelder, een korte (interactieve) presentatie, een korte wandeling over het terrein, en een vrijdagmiddagborrel tot besluit. Graag opgeven als je mee wilt bij: secretaris@vvd-debilt.nl

De bijeenkomst op het Utrecht Science Park is voor iedereen die meer wil weten over wat er in onze omgeving gebeurt om mensen langer en gezonder te laten leven. Wat zijn de ontwikkelingen? Welke organisaties zijn er actief?

Utrecht Science Park: onderwijs, onderzoek, ondernemerschap en gezondheidszorg

Een bruisende en inspirerende omgeving voor mensen die onze gezondheid en kwaliteit van leven verbeteren. Het Utrecht Science Park (USP) is het grootste science park van Nederland met internationaal toonaangevende organisaties als Universiteit Utrecht, Hubrecht Instituut, Genmab, Merus en Nutricia Research. In de periode 2013 – 2018 groeit de werkgelegenheid op het USP met 5.000 banen. Op het Utrecht Science Park werken kennisinstellingen, onderzoeksinstituten en bedrijven intensief samen om nieuwe oplossingen te vinden voor een langer en gezonder leven, nu en in de toekomst.


Utrecht Science Park/Bilthoven

Bilthoven Biologicals, de gemeente De Bilt, provincie Utrecht en Stichting Utrecht Science Park tekenden in mei 2016 een intentieverklaring om samen te werken op het gebied van Life Sciences & Health. Bilthoven Biologicals is sinds 2014 eigenaar van het huidige Science Park Bilthoven (indertijd Antonie van Leeuwenhoekterrein) waar nu ook nog het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) is gevestigd. Het RIVM vertrekt in 2018 naar het Utrecht Science Park. Bilthoven Biologicals wil het park verder uitbreiden met onderzoek, productontwikkeling en productieactiviteiten.

Het Utrecht Science Park en Science Park Bilthoven willen gaan samenwerken op het gebied van marketing en acquisitie volgens een satelliet model met twee locaties: Utrecht Science Park/De Uithof als centrale locatie in Utrecht, en een tweede locatie in Bilthoven, Utrecht Science Park/Bilthoven genoemd.

Burgemeester Gerritsen: "De samenwerking past prachtig binnen het streven om van de regio Utrecht Oost een internationale topregio te maken op het gebied van life sciences en health.”

Datum en tijd: Vrijdag 16 september, 15.30-18.00 uur

Locatie: Utrecht Science Park

Opgeven bij: secretaris@vvd-debilt.nl


Zie ook: http://www.utrechtsciencepark.nl/nl/over-het-park/nieuws/utrecht-science-park-gaat-activiteiten-uitbreiden-naar-bilthoven