Samenwerken aan langer en gezonder leven in Utrecht en De Bilt

Vrijdagmiddag 16 september was er een bezoek met VVD De Bilt aan Utrecht Science Park. Het was voor iedereen die meer wil weten over wat er in onze omgeving gebeurt om mensen langer en gezonder te laten leven. Wat zijn de ontwikkelingen? Welke organisaties zijn er actief? Er kwam een divers gezelschap van geïnteresseerden die wel eens een kijkje achter de schermen wilden hebben.

Directeur Floris de Gelder introduceerde de organisaties en thema's van het Utrecht Science Park. Utrecht Science Park is het grootste Science Park van Nederland en het groeit heel snel. De prognose is dat er straks dagelijks bijna 100.000 mensen per dag aanwezig zijn, aan studenten, medewerkers en bewoners. Het succes van het park bestaat uit een ecosysteem van  onderwijs, onderzoek, ondernemerschap en gezondheidszorg. Er zijn geweldige kansen voor de regio Utrecht om hier goed op aan te sluiten. Gemeente De Bilt doet dat al, en de organisaties op het Utrecht Science Park Bilthoven en het Berg en Bosch terrein passen helemaal in het profiel van gezondheid, met Life Sciences en Health.

Een korte rondwandeling startte langs de gebouwen van Universiteit Utrecht, UMC Utrecht en Nutricia Research. En toen ging het de hoogte in, het dak van het P&R gebouw naast de A28 biedt een mooi overzicht. Richting De Bilt is het KNMI goed te onderscheiden en daarachter het Bilthoven Science Park met RIVM, Bilthoven Biologicals en Cipla. Op het Utrecht Science Park zijn de bouwactiviteiten voor het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie, het Hubrecht Institute en Genmab goed te zien.  Maar ook de file op de A28. Het werd heel duidelijk dat er in onze regio wordt geïnvesteerd en dat dat innovatie in gezond leven brengt, en nieuwe werkgelegenheid.  Maar er zijn ook zorgen over de bereikbaarheid. Er was genoeg om over na te praten, met een gezellige borrel.