Innovaties in de zorg bij Alexander Monroziekenhuis

Dank aan Marjolein de Jong en haar team voor de enthousiaste en deskundige 'walking presentation' over excellente borstkankerzorg en optimale aandacht voor de patiënt in het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis. VVD De Bilt was te gast met een ledenvergadering en de presentatie. Het was een mooi inkijkje in de praktijk en met een uitwisseling over innovatie in de gezondheidszorg.

Het Alexander Monro Borstkankerziekenhuis ligt in de bossen rond Bilthoven. Bij binnenkomst vallen meteen de open ruimte en de ronde vormen op. De ontvangsthal doet dienst als wachtkamer voor patiënten, familieleden en andere gasten. De gastvrouw staat op van de tafel waaraan zij zit te werken en geeft de bezoeker een hand. Op een balie achterin staat een schaal met appels en een karaf water. En dit is wel degelijk een ziekenhuis met verzekerde zorg voor iedereen, volledig gespecialiseerd, met toegewijde medewerkers voor wie de patiënt centraal staat. (Zorgvisie, september 2016)

Het Alexander Monro is het enige gespecialiseerde ziekenhuis voor borstkanker, goedaardige borstaandoeningen, erfelijke aanleg, familiair verhoogd risico, screening en vervolgtrajecten vanuit het bevolkingsonderzoek. Het ziekenhuis is landelijk toegankelijk en de zorg wordt vergoed door alle zorgverzekeraars. De bevlogen professionals hebben gekozen zich te specialiseren in de borstzorg. Naast de beste medische zorg kenmerken volledige integratie van gastvrijheid, gecombineerd met oprechte aandacht, luisteren, vertrouwen en betrokkenheid de aanpak. Er is ruim de tijd voor elk consult.