Feestelijke Opening Stationsgebied 30 mei

Na ruim 3 jaar van hard werken zijn de twee onderdoorgangen en het gebied eromheen helemaal vernieuwd. Een ieder kan nu veilig en snel het spoor passeren en er is een mooie toegang van het station naar het centrum ontstaan.

Programma

Een goede reden dus om hier feestelijk bij stil te staan. Op zaterdag 30 mei is er een speciaal programma rondom de onderdoorgang. Aansluitend zijn er nog verschillende festiviteiten georganiseerd door de winkeliers.

Van 14.00 tot 16.00 uur

  • Live muziek
  • Straattheater
  • Treintje door de onderdoorgang
  • Schminkatelier 
  • Reuze kleurplaat 
  • Historische Kring D’Oude School vertelt over de rijke 150 jarige geschiedenis van het stationsgebied
  • Experts van ProRail, Heijmans en Bilthoven Bouwt vertellen over de werkzaamheden 
  • ‘Rollende keukens’ op de Julianalaan

Opening om 14.30 uur

Op het Julianalaan podium start om 14.30 uur de officiële opening met wethouder. Hans Mieras en Cees de Vries, ProRail Regiodirecteur Randstad Noord. Dit officiële moment wordt op bijzondere wijze aangekleed door optredens van de koren: Zang Veredelt, Bilthovens Kamerkoor, Algemeen Zangkoor Maartensdijk en A Capellakoor Valsch en Gemeen en de Biltse Harmonie.

Van 16.00 tot 20.00 uur

In de namiddag verzorgen winkeliers uit het centrum een afwisselend programma. Samen met de Voices of Bilthoven, een aantal jeugdbands en de prijswinnaar van het Poppodium 2014 maken zij er een mooi feest van. Daarnaast staan de hele middag verschillende 'rollende keukens' op de Julianalaan waar u terecht kunt voor een hapje en een drankje. 

Wedstrijden

Leerlingen van scholen uit Bilthoven leveren ook hun bijdrage aan het feest, waarbij ze leuke prijzen kunnen winnen. Zo is er een kleurwedstrijd met een mooie kleurplaat van het vernieuwde stationsgebied, en zijn leerlingen van de bovenbouw van de Julianaschool en de Werkplaats gevraagd om een blijvende herinnering aan dit moment te creëren. Zij hebben figuren ontworpen met het thema ‘Nieuwe Natuur’. Bij de trappen van de onderdoorgang naar het stationsgebied is beplanting aangebracht. Hier

Zet cookies aan om de video te tonen.