Aandacht voor bereikbaarheid Utrecht Science Park

Het Utrecht Science park doet het economisch erg goed. Jaarlijks komen er 1000 banen bij. Dat zorgt ook voor uitdagingen op gebied van bereikbaarheid. Het bezoekersaantal groeit naar 120.000 per dag.

Grote uitdaging

Dagelijks moeten 70.000 mensen het USP in en uit. Bezoekers zijn dan nog niet meegerekend. Zo ondergaan jaarlijks ca 400.000 mensen een medische behandeling in het USP. Dagelijks zien we dat op de A27, in de bussen en op de straten en fietspaden naar en van het USP. De tram naar De Uithof die nu wordt aangelegd, heeft in 2020 waarschijnlijk zijn capaciteitsgrens al bereikt. Het succes stelt ons daarmee voor uitdagingen. Hoe houden we het USP bereikbaar? 

Bijdragen aan bereikbaarheid

Naast de auto zullen ook andere mobiliteitsvormen moeten worden ingezet. Anders is het USP niet afdoende bereikbaar voor de grote groepen mensen die er moeten zijn. Dit is een puzzel die niet eenvoudig is op te lossen. De provincie werkt op dit moment samen met het Rijk en de stad Utrecht mee aan het vinden van oplossingen.  In de Statenvergadering van 13 maart jl. heeft de VVD dan ook ingestemd met een motie die deze inzet ondersteunt.