Sweco start met electrisch rijden volgens Bilts Energie Akkoord

Vandaag zijn tien nieuwe BMW i3’s afgeleverd op het hoofdkantoor van Sweco Nederland in De Bilt. In 2025 wil Sweco 50% van haar wagenpark elektrisch laten rijden. Met de aanschaf zet Sweco een eerste stap om deze mobiliteitsambitie waar te maken. En zo levert Sweco een bijdrage aan het Bilts Energie Akkoord. Binnenkort-op 14 juni- bieden VVD De Bilt en Sweco een verdere kennismaking met de visie van Sweco op 'smart mobility' in Gemeente De Bilt.

“Sweco wil voorop lopen in een volledig duurzame en CO2-neutrale mobiliteit van haar medewerkers, zonder gebruik te maken van fossiele brandstoffen”, vertelt Erik van Schie, CFO bij Sweco. “De BMW i3 is volledig emissievrij aangedreven, gebouwd met wind- en waterenergie en gemaakt met natuurlijke of gerecyclede materialen. Op basis van een gebruikerstest afgelopen najaar en de actieradius van de auto, hebben we gekozen voor de BMW i3.”

BILTS ENERGIE AKKOORD 

Vorig jaar heeft Sweco samen met gemeente De Bilt, energiecoöperatie BENG! en andere Biltse organisaties met de ondertekening van het Bilts Energie Akkoord de ambitie uitgesproken om in 2030 energieneutraal te zijn. De keuze van Sweco om 50% van haar wagenpark elektrisch te laten rijden, sluit hier mooi bij aan.

Zie ook http://www.sweco.nl/nieuws/nieuwsartikelen/sweco-vervangt-10-bedrijfsautos-door-elektrische-autos/

en http://www.sweco.nl/nieuws/nieuwsartikelen/sweco-tekent-bilts-energie-akkoord-voor-een-energieneutraal-de-bilt-in-20302/

BEZOEK AAN SWECO

Op 14 juni is er een bezoek met VVD De Bilt aan Sweco Nederland. Het onderwerp is kennismaking met Sweco en hun aanpak van 'smart mobility'. Zie verder op:

https://debilt.vvd.nl/activiteiten/9377/smart-mobility-bezoek-met-vvd-aan-sweco-nederland