In gesprek met Minister Bruno Bruins over Gezondheid, Sport en Bewegen in gemeente De Bilt

Op dinsdag 27 februari was Bruno Bruins, minister van Medische Zorg en Sport, op bezoek in gemeente De Bilt. Eerst werd Bruno Bruins ontvangen bij hockeyclub SCHC voor een rondetafelgesprek met Biltse bestuurders van sportverenigingen, en gezondheidszorg professionals. Het onderwerp was Gezondheid, Sport en Bewegen.

Op de groepsfoto staan vertegenwoordigers van SCHC, verenigingsmanager Daphne Lankhout, FC De Bilt, voorzitter Rob Florie, SV Irene, bestuurslid Rocco Wammes, de Biltse Sport Federatie, voorzitter Marius van den Bosch, Rob Karstens van Fysiotherapie Maartensdijk, Peter Goudberg van Fysiotherapie Praktijk Goudberg, en kandidaten VVD De Bilt, waaronder (oud) huisarts De Jong Schouwenburg.


Deze bijeenkomst was georganiseerd door VVD De Bilt met buurtsportcoach Sebastiaan Klok van welzijnsorganisatie MENS De Bilt. Het gesprek met de minister leidde tot interessante uitwisselingen over o.a. de verschillende doelgroepen voor sport en bewegen in gemeente De Bilt, het project Bewegen op Recept, de rol van een Sportakkoord voor de top- en breedtesport, het stimuleren van sport en bewegen in de kernen door huisartsen, fysiotherapeuten en de verenigingen, en de inzet van leden voor kader en activiteiten bij de verenigingen.


Na het rondetafelgesprek volgde een bezoek aan een sportworkshop door de buurtsportcoaches bij de BSO van Kinderdagopvang De Bilt op de Van Dijckschool. Directeur Tineke Plessen gaf daar tekst en uitleg over de kinderdagopvang en het belang van sport en bewegen voor kinderen.

“Sporten is ongelooflijk belangrijk. Naast dat het leuk is om te doen is het ook nog eens ontzettend goed voor de gezondheid. Sport en gezondheid gaan hand in hand.”, aldus minister Bruins.