Arie-Jan Ditewig ontvangt VVD onderscheiding mr D.U. Stikkerplaquette

Zaterdag 7 juli was er een drukbezochte zomerborrel van VVD De Bilt bij Eetcafé Van Miltenburg. Een mooi moment om terug te blikken op een geslaagd coalitieakkoord ‘samen bouwen aan een topklimaat’. En, om iemand in het bijzonder in het zonnetje te zetten, onze oud wethouder Arie-Jan Ditewig. Arie-Jan Ditewig is onderscheiden met de mr D.U. Stikkerplaquette wegens zijn bijzondere verdiensten en inzet voor de VVD. De onderscheiding is uitgereikt door Lennart Salemink van het hoofdbestuur van de VVD. Aanwezig waren ook burgemeester Sjoerd Potters, gedeputeerde Dennis Straat en Commissaris van de koning Willibrord van Beek, oud burgemeester Tchernoff, de nieuwe fractievoorzitter Leontine Kok, de nieuwe wethouder André Landwehr, en veel belangstellenden van binnen en buiten de VVD.

Arie-Jan Ditewig is gedurende lange tijd, zo’n 32 jaar, actief voor de VVD, zowel bezoldigd als onbezoldigd. Op 28 maart nam hij afscheid als raadslid voor de VVD, hij ontving toen de Chapeaupenning van gemeente De Bilt uit handen van burgemeester Potters. Zijn afscheid van de raad is een mooie gelegenheid om hem te bedanken voor zijn inzet en de behaalde resultaten voor de VVD en voor de maatschappij. 

Arie- Jan Ditewig was gezichtsbepalend voor het liberale karakter en de resultaten van de VVD in gemeente De Bilt, in de regio Utrecht, en in de partijraad van de VVD. Als raadslid, Provinciale Statenlid, en in drie periodes wethouder gemeente De Bilt. Met bijzondere resultaten als de realisatie van ondertunneling van de Soestdijkseweg en Leijenseweg in Bilthoven, en de ontwikkeling van de Life Science As in gemeente De Bilt naar het Utrecht Science Park. 

Het hoofdbestuur van de VVD heeft besloten de mr D.U. Stikkerplaquette toe te kennen aan Arie-Jan Ditewig wegens bijzondere verdiensten en inzet voor de VVD. De mr. D.U. Stikkerplaquette is genoemd naar de eerste voorzitter van de 70 jaar geleden op 24 januari 1948 opgerichte Volkspartij voor Vrijheid en Democratie. Deze plaquette is bedoeld voor personen die hun sporen hebben verdiend door hun inzet van meer dan 20 jaar in het politieke bestuur, en met bijzonder resultaat.