Word jij de nieuwe kinderburgemeester?

Wil jij alle kinderen uit de gemeente De Bilt vertegenwoordigen? Bijvoorbeeld bij verschillende evenementen, bijeenkomsten en bij de gemeente zelf? Vind jij het leuk om mensen te ontmoeten en je mening te geven? Heb je een duidelijk idee wat er beter kan voor de jeugd in de gemeente? Solliciteer dan naar de functie van kinderburgemeester!

Je kunt kinderburgemeester worden als je:

  • in het schooljaar 2019/2020, 10 tot 14 jaar oud bent
  • in de gemeente De Bilt woont
  • op wilt komen voor de belangen van de kinderen in de gemeente
  • graag je mening geeft en goed kunt vertellen
  • het leuk vindt om mensen te ontmoeten en in de belangstelling te staan.

Hoe kun je kinderburgemeester worden?

Maak een filmpje

Het filmpje mag maximaal 2 minuten duren en bevat de volgende onderdelen:

  • je naam, leeftijd en op welke school je zit
  • vertel waarom jij de nieuwe kinderburgemeester van De Bilt wilt worden
  • vertel wat jij als kinderburgemeester wilt gaan doen voor de jeugd. Wat wordt het onderwerp waar jij mee aan de slag wil?

Vraag om toestemming

Praat over je sollicitatie met je ouders / verzorgers, want zij moeten wel toestemming geven.

Solliciteren

Solliciteer door je filmpje voor maandag 3 juni 2019 te versturen naar kinderburgemeester@debilt.nl met daarbij je volledige naam, geboortedatum, adres en een telefoonnummer van je ouders / verzorgers.

Let op! Als je het filmpje per mail stuurt, dan mag het maximaal 10 mb groot zijn. Je kunt het ook versturen met behulp van een programma als wetransfer of deel een (privé) link van bijvoorbeeld YouTube.

Jury en stemronde

Alle sollicitaties worden beoordeeld door een jury. De jury kiest drie kinderen uit die komend schooljaar kinderburgemeester kunnen worden. Alle inwoners van de gemeente kunnen op hen stemmen. Het kind met de meeste stemmen wordt de nieuwe kinderburgemeester.

En verder

Je wordt kinderburgemeester voor het schooljaar 2019 / 2020.

Als je bij de laatste drie kandidaten hoort, vragen we je om langs te komen op het gemeentehuis en een filmpje van 30 seconden op te nemen waarin jij vertelt waarom mensen op jou moeten stemmen.

Tijdens een nog nader te bepalen moment voor de zomervakantie zal bekend worden gemaakt wie de nieuwe kinderburgemeester is.

Op donderdag 26 september 2019 wordt de kinderburgemeester officieel geïnstalleerd tijdens de vergadering van de gemeenteraad.

Vragen

Heb je nog vragen of opmerkingen? Je kunt mailen naar kinderburgemeester@debilt.nl

of bellen naar 030 - 228 94 11 en vragen naar Annemiek Bovée of Donate Schuil.