Liesje in Europa!

Met 37.519 voorkeurstemmen heeft Liesje Schreinemacher een zetel in het Europees Parlement bemachtigd. VVD De Bilt heeft haar graag gesteund. Namens Liesje dank aan iedereen die op haar heeft gestemd en de afgelopen maanden heeft gesteund. Op 2 juli is Liesje officieel geïnstalleerd als Europarlementariër!

Liesje is ondertussen in Brussel:

"Er wordt er druk gewerkt aan de politieke agenda's. Wij doen dat als VVD én in de Europese liberale fractie Renew Europe. Dat gaat zo:

Elke week overleggen we met de VVD-delegatie. De komende vijf jaar ga ik met drie geweldige collega’s (Jan Huitema, Malik Azmani en Caroline Nagtegaal-Van Doorn) aan de slag voor een Europa waarin iedereen vrij en veilig kan leven en ondernemen.  Welke plannen staan er op de agenda en wat vinden wij als VVD daarvan? De rode draad voor de lange termijn is ons verkiezingsprogramma. Samen komen we tot een fractiestandpunt. De eerste vergadering ging het over de kandidaat voorzitters van de Europese Raad en de Europese Commissie. Spannende onderwerpen dus

Naast dit delegatieoverleg, overleggen we ook 4x per maand met Renew Europe. We zitten dan met 108 parlementsleden van de liberale fractie én met alle medewerkers. Een flink zaaltje vol dus. We bespreken de agenda van die week en wat we de komende vijf jaar op bijvoorbeeld transport willen bereiken. Dit zorgt voor goede, soms lange, discussies. Vaak zijn we het eens over de grote liberale lijnen, maar concrete punten verschillen tussen partijen. Het komt bijvoorbeeld voor dat wetgeving nadelig is voor een thuisland of dat een partij inhoudelijk een punt net anders benadert. Anders dan bij het VVD-overleg komt er niet altijd een vast fractiestandpunt uit."

Wil je Liesje in Europa blijven volgen of heb je een vraag? Kijk dan op liesjeineuropa.nl