Gemeente blij met Week van de Duurzaamheid

Dit jaar is van 5 tot 12 oktober 2019 de Week van de Duurzaamheid. Ook de Gemeente De Bilt doet hier aan mee: niet alleen door financieel deze week te ondersteunen maar ook door eigen activiteiten te organiseren. 'Hoe we nu met de aarde omgaan is een doodlopend pad. Ik geloof in duurzame ontwikkelingen, waarbij we vanuit de coalitie streven naar een duurzaam De Bilt en waaraan de burgers ook een steentje kunnen bijdragen. Daarom sta ik achter de week van de Week van de Duurzaamheid', aldus André Landwehr, wethouder in De Bilt met onder andere mobiliteit in zijn portefeuille.

Proefrit

Landwehr vervolgt: 'Omdat we vanuit de gemeente het belangrijk vinden schoon vervoer te stimuleren, organiseren we op 9 oktober tussen 12.00 en 19.00 uur het elektrisch-proefrit-evenement in samenwerking met de ANWB. Er komen 7 elektrische auto's, waar inwoners van De Bilt een half uur lang kunnen ervaren hoe het is om daarin te rijden.' Voor zo'n proefrit dient u zich aanmelden, dat kan binnenkort via www.duurzaamdebilt.nl


Adaptatie

'Ook zal de gemeente informatie geven over klimaatadaptatie op de duurzaamheidsmarkt op 12 oktober bij de Oosterlichtkerk aan de 1e Brandenburgerweg. Ook wil de gemeente in samenwerking met de Fairtrade-groep een debat organiseren voor middelbare scholieren. Landwehr: 'Niet alleen de gemeente kan iets doen. Het mooie van de Biltse Week van de Duurzaamheid is dat iedereen in die week dat kan doen, wat hij of zij belangrijk vindt om te doen. Zo maken we met elkaar de Biltse samenleving toekomstbestendig'.  


Actie

Wie wil weten wat er gebeurt in de Week van de Duurzaamheid of zelf een activiteit heeft die men graag wil organiseren in de Week van de Duurzaamheid, kan kijken op www.duurzaamdebilt.nl.