Fred van Lemmen verlaat De Biltse politiek

Fractielid van VVD De Bilt Fred van Lemmen zegt de De Biltse politiek vaarwel. Dat heeft hij per brief aan de voorzitter van de gemeenteraad gemeld. In de raadsvergadering van 8 juli 2021 zal hij afscheid nemen.

Doordat Fred van Lemmen en zijn vrouw een nieuw huis hebben gekocht net buiten de gemeente grens in Bosch en Duin (gemeente Zeist), moet hij terugtreden als raadslid. Van Lemmen hierover: ‘Ik verlaat met pijn in mijn hart het politieke toneel waar ik graag in de komende tijd verder uitvoering had willen geven aan de beloftes die wij als VVD in de campagneperiode hebben gedaan. Helaas is het voor raadsleden niet toegestaan buiten de gemeente te wonen, daarentegen heb ik nog nooit zo dicht bij het centrum van Bilthoven gewoond’.

Een terugkeer in een politieke functie na zijn verhuizing sluit het scheidende fractielid zeker niet uit.

In 2017 stelde Fred zich verkiesbaar als raadslid en werd hij door de leden van de VVD als lijsttrekker gekozen. Dat deed hij zeer verdienstelijk en de gemeente De Bilt werd wederom een van de gemeentes in de provincie Utrecht, waar de VVD de grootste partij werd. In de periode van formatie die toen volgde nam Fred de rol van informateur op zich. Met als streven bij de 12 politieke partijen in De Bilt een aantal raadsbrede akkoorden te sluiten.

Sinds maart 2018 maakt hij deel uit van de gemeenteraad, waar hij naast de portefeuille Duurzaamheid een aantal andere belangrijke dossiers op zich nam.

De vrij gekomen vacature voor fractielid zal nu worden ingevuld door Harman Kloos die achtste stond op de kandidatenlijst bij de verkiezingen in 2018.