Salderingsregeling vervalt, neem een thuisbatterij

Hoe om te gaan met zelf opgewekte zonne-energie? Op 20 juni 20:00 is er een Informatieavond op Jagtlust (gemeentehuis) over de werking van een thuisbatterij. Al je vragen worden beantwoord door een ervaringsdeskundige, een leverancier van thuisbatterijen en als het goed is een installateur. Het aantal plaatsen is beperkt dus graag aanmelden via fractie@vvddebilt.nl.


VVD De Bilt fractievoorzitter Ralph Jacobs introduceert het onderwerp als ervaringsdeskundige:
In december 2022 ging mijn energieprijs door het dak, meer dan 100 eurocent per kWh. Als nerd kon ik de uitdaging niet weerstaan om mij te verdiepen in de thuisbatterij. Nu hangen er twee batterijen en een omvormer die samen met een dynamisch contract en 13 zonnepanelen ervoor zorgen dat mijn huis volledig off-grid kan draaien.

20 kWh aan opslag, zonnepanelen die deze batterijen opladen. Waarbij de accu’s als de stroom duur is worden ontladen en als de stroom goedkoop is worden geladen. Hiermee wordt optimaal gebruik gemaakt van de prijzen op de beurs door middel van een dynamisch contract. Waarbij de prijzen laag en zelfs negatief kunnen zijn.

Op 20 juni om 20:00 uur organiseren wij een informatieavond om alle vragen, van iedereen die geïnteresseerd is in thuis opslag, te beantwoorden. Bijvoorbeeld:

  • Is dit een oplossing voor het wegvallen van de salderingsregeling?
  • Wat kost dat nu eigenlijk en is het terug te verdienen?
  • Hoe werkt dit met betrekking tot het uitvallen zonnepanelen door te veel stroom op het net?
  • Kan ik mijn hele huis van stroom voorzien op batterijen?
  • Kun je geld verdienen met inkoop van stroom?

Uiteindelijk zoeken wij een netwerk met doeners. Mensen die niet wachten en zelf aan de slag gaan. Zelf ben ik ervan overtuigd dat wij, inwoners van De Bilt, de netcongestie lokaal kunnen oplossen! Hoe? Met je aan voor de informatieavond via fractie@vvddebilt.nl

Voor de nerds die niet kunnen wachten, kijk op: https://github.com/RPJacobs/Kiwatt