Minister Mariëlle Paul Bezoekt School in Bilthoven voor Diepgaande Gesprekken

Afgelopen zaterdag, 11 november 2023, bezocht Mariëlle Paul, de minister voor Primair en Voortgezet Onderwijs, Het Nieuwe Lyceum (HNL) in Bilthoven. Paul, die minister werd in juli 2023 na een periode in de Tweede Kamer, is lid van de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD) en heeft zich gericht op onderwijskwesties zoals voor- en vroegschoolse educatie, speciaal en passend onderwijs, en kansengelijkheid.

 

Tijdens haar bezoek ging Paul in gesprek met leerlingen van het HNL en de Werkplaats. Ze besprak een breed scala aan onderwerpen, waaronder de aanpak van het lerarentekort en het behouden van een aantrekkelijk klimaat in Nederland voor bedrijven. Ook stonden diversiteit, inclusie en de rol van scholen als veilige havens voor alle leerlingen centraal in de discussies.

 

De minister uitte haar dankbaarheid aan de leerlingen en de rectoren van beide scholen voor hun bereidheid om op hun vrije dag deel te nemen aan deze belangrijke gesprekken. Ook bedankte ze de vrijwilligers en alle betrokkenen bij de organisatie van dit evenement.

 

Het bezoek van minister Paul benadrukt de voortdurende inzet van de VVD en het ministerie van Onderwijs om in dialoog te blijven met de jeugd en onderwijsinstellingen om zo het onderwijs in Nederland voortdurend te verbeteren en aan te passen aan de behoeften van de toekomst.

Zet cookies aan om de video te tonen.