VVD Bewondert Burgerinitiatief in Spoorzone Bilthoven

Als VVD zijn we altijd op zoek naar inspirerende voorbeelden van burgerparticipatie, en het alternatieve plan voor de Spoorzone in Bilthoven, gepresenteerd door Wijkraad De Leijen en Bewonersvereniging Bilthoven Noord, is daar een uitstekend voorbeeld van. Dit initiatief toont aan hoe betrokken en creatief onze burgers zijn in het vormgeven van hun leefomgeving.


Het door de bewoners ontwikkelde plan biedt een frisse blik op de ontwikkeling van de Spoorzone. Het plan, dat zorgvuldig is samengesteld met de hulp van een architect, is ontworpen met speciale aandacht voor de lokale verkeerssituatie, parkeerdruk, en het behoud van het dorps- en groene karakter van Bilthoven.


Deze aanpak is een prachtig voorbeeld van hoe inwoners proactief kunnen bijdragen aan stedelijke ontwikkelingsprojecten. Het initiatief benadrukt het belang van burgerparticipatie in het planningsproces en toont aan dat burgers waardevolle inzichten en oplossingen kunnen bieden.


We zijn benieuwd naar de reactie van de gemeenteraad en het college op dit alternatieve plan. We moedigen alle betrokkenen aan om de discussieavond op 29 november in de Theresiaschool bij te wonen. Dit is een unieke kans om samen te komen, ideeën uit te wisselen en gezamenlijk te werken aan de toekomst van Bilthoven.


Als VVD kijken we uit naar de besluitvorming van de gemeenteraad later dit jaar en hopen we op een positieve uitkomst die recht doet aan de inspanningen en het enthousiasme van de betrokken bewoners.