Thema-avond OZB en gemeentefinanciën

Op 23 mei organiseert VVD De Bilt een thema-avond gemeentefinanciën.

 

Denk mee hoe de gemeentebelastingen te verlagen in De Bilt. Nivelleren doet men in Den Haag, niet opnieuw in De Bilt! Hoe krijgen we onze OZB aanslag -10%?

 

De gemeentelijke woonlasten zijn in De Bilt afgelopen jaren harder gestegen dan elders. Desalniettemin zijn de reserves van De Bilt enorm verslechterd tussen 2022 en 2024, in een periode waarin vrijwel iedere andere Nederlandse gemeente is verbeterd.

 

We lopen nu al een serieus risico onder curatele te worden gesteld door het Rijk. Indien dit gebeurt dan zullen onze OZB aanslagen nog veel verder stijgen, opgelegd door het Rijk.

 

Ondertussen gaat de huidige linkse coalitie gewoon door met de verkwisting. Wij zullen dit financieel beleid moeten herstellen. Deze thema-avond fungeert als informatieavond voor geïnteresseerde waar wij tegelijkertijd een mening proberen te vormen. Welke keuzes willen wij als VVD maken? Zodat we dat later in de campagne kunnen uitdragen.

 

Rob de Vries zal de avond als moderator fungeren. Hij is oud-wethouder in IJsselstein en cursusleider gemeentefinanciën binnen de VVD.

 

Rob geeft een korte inleiding over gemeentefinanciën in het algemeen; waar heeft de Gemeenteraad zoal invloed op? Vervolgens volgt een toelichting over hoe bepaalde uitgaven zijn toegenomen onder de huidige linkse coalitie. Hierna volgt een groepsdiscussie over mogelijke besparingen.

 

  • Donderdag 23 mei
  • Locatie: Oude Raadzaal, Jagtlust
  • Inloop vanaf 20h, aanvang 20.15
  • Open voor alle geïnteresseerden
  • Toegang gratis