Bericht van Mark Rutte

Ik ben ongelooflijk trots op de manier waarop we de afgelopen weken en maanden campagne hebben gevoerd. We hebben het niet gemakkelijk gehad, maar we hebben ons hoofd koel en onze ogen op de bal gehouden.

De uitslag van de verkiezingen is bekend. Hoewel we zetels in de Staten, waterschappen en de Eerste Kamer verliezen, zijn we voor het eerst sinds 2012 bij verkiezingen weer landelijk de grootste partij. Dat is ontzettend goed nieuws.
Deze uitslag toont aan dat we op de goede weg zijn, maar ook dat er nog veel werk te doen is. Ons beleid van de afgelopen jaren werkt en Nederland laat de crisis geleidelijk achter zich, maar er zijn veel Nederlanders die dat nog niet voelen. Daarom houden we vast aan onze koers. We gaan doen wat we hebben beloofd.

Tegelijk is de uitslag erg complex, omdat we er een versplinterde Eerste Kamer aan overhouden. Tijdens de campagne heb ik de andere partijen keer op keer opgeroepen om samen te werken. Niet omdat dat mooie krantenkoppen oplevert, maar omdat ons land dat nodig heeft. Deze uitslag maakt dat nu nog urgenter. Alle partijen zullen hun eigenbelang ondergeschikt moeten maken aan het landsbelang.
Ik ben ongelooflijk trots op de manier waarop we de afgelopen weken en maanden campagne hebben gevoerd. We hebben het niet gemakkelijk gehad, maar we hebben ons hoofd koel en onze ogen op de bal gehouden. In alle lagen van de partij en overal in het land. We hebben heel veel karakter getoond en ik ben ervan overtuigd dat onze kiezers dat hebben gezien en gewaardeerd. Ik ben elke VVD'er die daar een rol in heeft gespeeld heel erg dankbaar.
Hartelijke groet,
Mark Rutte