Mark Rutte: Koers Houden

”Er zitten nog te veel mensen thuis zonder werk. Juist voor die mensen moeten we zorgen dat de stijgende lijnen blijven stijgen. We moeten koers houden, juist voor al die mensen met wie het nog niet goed gaat. Koers houden betekent dat we blijven doen wat in het belang van iedere Nederlander is."

”Er zitten nog te veel mensen thuis zonder werk. Juist voor die mensen moeten we zorgen dat de stijgende lijnen blijven stijgen. We moeten koers houden, juist voor al die mensen met wie het nog niet goed gaat. Koers houden betekent dat we blijven doen wat in het belang van iedere Nederlander is. Niet de boel weer overhoop gooien. Niet het roer nu weer omgooien. Maar na de periode van bezuinigingen, hervormingen en lastenverzwaren, nu zorgen voor een periode van duidelijkheid en stabiliteit. Zodat het vertrouwen kan groeien. Zodat meer ondernemers durven te investeren. Zodat meer ondernemers nieuwe mensen durven aannemen. Zodat meer mensen weer aan de slag kunnen en weer kunnen bouwen aan hun toekomst.”

Volgens Rutte is het daarom van belang dat politici hun eigenbelang opzij zetten. Net als de VVD en PvdA dat de afgelopen jaren met steun van de constructieve drie hebben gedaan. Rutte: “Dus ik roep mijn collega’s vandaag nogmaals op: laten we koers houden. In beleid, maar ook in manier van politiek bedrijven. Laten we samenwerken om de belastingen eenvoudiger en lager te maken. Laten we, in deze tijden, samenwerken om ons land veilig te houden. En laten we samenwerken om dat te doen wat Nederland nu zo hard nodig heeft, namelijk zorgen voor duidelijkheid, stabiliteit en vertrouwen.”