Politiek Café met Tweede Kamerlid Erik Ziengs over ondernemerschap

18 november was in Café van Miltenburg Tweede Kamerlid Erik Ziengs te gast tijdens het Politiek Café van VVD De Bilt. De oud-ondernemer hield een betoog over de Zelfstandig Professional, het MKB en de Retail.

Erik Ziengs gaf in heldere bewoordingen de stand van zaken weer in politiek Den Haag. Onder andere over de in de maak zijnde wetgeving rondom de ZP’r.

Daarna was het de beurt aan de zaal die Erik Ziengs vragen kon stellen. ZZP De Bilt was ook aanwezig en goed voorbereid en stelde een serie vragen die de huidige zelfstandigen bezighoudt; zeker over de vervanger van de VAR, die niet met open armen wordt ontvangen. Ook een vertegenwoordiger van ZZP Nederland was aanwezig. De Retail werd vertegenwoordigd door Gert Smit die vragen stelde over hoe de huidige situatie is kunnen ontstaan waardoor er verschillen zijn per gemeente als het bijvoorbeeld gaat over de zondag openstelling van winkels. Ziengs had hier een politiek antwoord op en meldde dat deze wet volgend jaar wordt geëvalueerd, dé kans om aandacht te vragen voor deze problematiek.

Al met al een levendige avond waarover nog lang werd nagepraat. Ook Burgemeester Arjen Gerritsen kwam nog even langs om Erik Ziengs de hand te schudden.

Bron: Hans Lebbe. Andere foto's staan op Oog op de Bilt