Winnaars Biltse Ondernemer 2015

Op 25 november maakte de jury, onder voorzitterschap van wethouder Jolanda van Hulst, de winnaars van de Verkiezing Biltse Ondernemer van het Jaar 2015 bekend. Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis. In de categorie Starters is Gilde Personeel B.V. de winnaar. Landwinkel De Hooijerij / Nieuw Bureveld heeft gewonnen in de categorie Retail (winkels) en Greenlink Nederland is de nummer één in de categorie Overige bedrijven. Zij mogen de titel “De Biltse Ondernemer van het Jaar” dragen en kregen een beeldhouwwerk van Luigi Amati.

© Oog op de Bilt

Op 25 november maakte de jury, onder voorzitterschap van wethouder Jolanda van Hulst, de winnaars van de Verkiezing Biltse Ondernemer van het Jaar 2015 bekend. Dit gebeurde tijdens een feestelijke bijeenkomst in het gemeentehuis. In de categorie Starters is Gilde Personeel B.V. de winnaar. Landwinkel De Hooijerij / Nieuw Bureveld heeft gewonnen in de categorie Retail (winkels) en Greenlink Nederland is de nummer één in de categorie Overige bedrijven. Zij mogen de titel “De Biltse Ondernemer van het Jaar” dragen en kregen een beeldhouwwerk van Luigi Amati. 

Lovende woorden uit de juryrapporten van de drie winnaars: 

Gilde Personeel B.V.

Dit uitzendbedrijf voor vakmensen in de metaal, installatie, bouw, infra en groenmarkt heeft zich in maart van dit jaar in de gemeente gevestigd. De jury is van mening dat van de drie genomineerden, Gilde Personeel de winnaar is in de categorie Starters. Eigenaar Erwin Wever laat met veel denk- en daadkracht en enthousiasme een snelle en gedegen groei zien. Erwin heeft op grond van diepgaande analyses en een goed ondernemingsplan en uitwerking zijn uitzendbedrijf gestart. Hij heeft niet geschroomd om van Emmen naar Bilthoven te verhuizen om een snellere groei te kunnen realiseren. 

Na acht maanden heeft Gilde Personeel al 25 mensen aan het werk. Financiering is beschikbaar voor een snelle groei. Een goed geïntegreerde bedrijfsvoering maakt het mogelijk om met minimale vaste kosten te kunnen werken. Niet alleen in de administratieve processen, maar ook in de sociale contacten ter versterking van de banden met en tussen de gedetacheerden spelen eigen apps en sociale media een belangrijke rol. Erwin is een enthousiaste, bevlogen ondernemer, die zich ook door middel van sponsoring van de Voedselbank en betrokkenheid bij lokale activiteiten dienstbaar maakt en werkt aan zijn netwerk. 

Landwinkel De Hooijerij / Nieuw Bureveld

Martine Wismeijer heeft samen met haar partner Dirk Jan op zeer enthousiasmerende en bevlogen wijze van de nood een deugd gemaakt. Met elkaar zetten zij het ontbrekend perspectief voor het landbouwbedrijf om in een winkel voor oorspronkelijke, traceerbare, eerlijke levensmiddelen en lekkernijen. Een hooiberg is sfeervol verbouwd en De Hooierij biedt seizoengroenten en zelf opgefokt vlees van eigen erf. Martine werkt samen met omringende bedrijven om het gehele jaar door een breed scala van eerlijke producten aan te kunnen bieden. 

In de moestuin en fokkerij wordt gestreefd naar minimalisering van de milieubelasting en gesloten kringlopen, onder andere door hooi- en mestverwerking van eigen bodem en geen oneigenlijke toediening van medicamenten. De Hooierij versterkt de relatie van de stedeling met de oorsprong en kwaliteit van ons voedsel en organiseert en faciliteert activiteiten, onder andere Bourgondische-, tweedehandskinderkleding-en speelgoedmarkten, proeverijen, kooksessies en instructieve bijeenkomsten voor scholieren. De opfokactiviteiten voor de vleesverkoop bieden daarnaast werk, ontplooiing en tijdsbesteding aan hulpbehoevende mensen en stagiaires. Dieren hebben een bijzonder goed leven bij Martine en Jan. Toekomstambities zijn helder en de voor velen nog verscholen, bijzondere en rustieke winkelambiance heeft met deze ondernemers een sterke potentie voor verdere groei. 

Greenlink Nederland

Door een gedegen kennis van zaken en gedreven ondernemerschap heeft Maarten Strengers als ingenieursbureau en projectontwikkelaar een onderscheidende positie opgebouwd in de wereld van groene stroom en energiebesparing. Meten is weten  en  wars van ongefundeerde stellingnames en onafhankelijk van vaste leveranciers, komt Greenlink Nederland met op maat gesneden duurzaam werkende oplossingen voor zonnestroomvoorziening en energiebesparingsystemen. 

Gebaseerd op 22 jaar voeten in de klei, diepgaande theoretische en praktijkervaring levert Maarten met zijn teams zowel onafhankelijk advies als gegarandeerd werkende en renderende totaaloplossingen, vaak inclusief financiering en begeleiding van de bedrijfsvoering. Goede relaties met en erkenning door de financiële donoren speelt daarbij een belangrijke rol. Greenlink loopt daarbij niet weg voor haar verantwoordelijkheid en slaagt in ontwikkelingslanden waar anderen falen. Langdurige begeleiding na oplevering, opleiding en aanvullende (computer) cursussen maken het mogelijk om scholen in afgelegen gebieden in stand te houden. Niet voor niets  is Greenlink Nederland een gecertificeerde “ B-Corporation”, een groep van ondernemers die bewezen heeft duurzaam bij te dragen aan de oplossing van maatschappelijke en milieuproblemen. 

De succesvolle bedrijven in Tanzania, Gambia en Kenia vergen nu de meeste aandacht. Maar ook met warmtekoudeopslagprojecten in Nederland ziet Greenlink groeimogelijkheden en kan daarbij bouwen op goed renderende praktijkvoorbeelden. Een uitgebreid netwerk en diverse entiteiten in verschillende landen maakt het mogelijk om met lage vaste kosten snel en flexibel in te spelen op nieuwe projectkansen. 

Extra stimulans

Voor de vijfde keer organiseerden de gemeente De Bilt, de Lions Club De Bilt-Bilthoven en de Biltse Ondernemers Federatie (BOF) de tweejaarlijkse verkiezing “De Biltse ondernemer van het Jaar”. Bedrijven, instellingen en inwoners hebben in totaal 60 kandidaten voor deze titel aangemeld bij de notaris. De betrokken organisaties willen met deze verkiezing een extra stimulans geven aan Bilts ondernemerschap op verschillende terreinen. De Lions Club De Bilt-Bilthoven, de Biltse Ondernemers Federatie en de gemeente De Bilt kijken terug op een geslaagde verkiezing en samenwerking.

Kijk voor meer informatie over de verkiezing Biltse ondernemer van het jaar op www.debiltseondernemer.nl.



Zet cookies aan om de video te tonen.