Gezocht: Liberaal Gemeenteraadslid

Ben jij het liberale talent waar wij in Gemeente De Bilt naar op zoek zijn? Heb jij ambities om vanaf maart 2022 liberale Biltenaren te vertegenwoordigen in de Gemeenteraad? Wil jij gemeente de Bilt nog beter en aangenamer maken? Dan ben jij de persoon waar wij naar op zoek zijn. Je kunt je nog tot 15 augustus aanmelden voor de kandidaatstelling.

In dit artikel lees je wat wij bij VVD De Bilt verwachten van een VVD-raadslid, informatie over aanmelden, en aanvullende informatie omtrent de kandidaatstelling.

Wat wordt van een VVD-raadslid verwacht?

Naast dat je natuurlijk een echte liberaal bent, zijn onze raadsleden ook flexibel en zeer gedreven om het leven in De Bilt nog beter en aangenamer te maken dan het al is. Het vermogen om goed samen te werken, niet alleen met andere VVD'ers, maar ook met andere politieke partijen en betrokkenen is van groot belang. Hard op de inhoud, zacht op de persoon.

VVD-volksvertegenwoordigers staan midden in de samenleving en nemen hun levenservaringen, achtergrond en hun eigen, unieke perspectief op maatschappelijke problemen mee. Verder beschikken zij over: 

 • Deskundigheid
 • Karakter
 • Integriteit
 • Potentieel
 • De V-factor (Het verschil maken)

Naast deze kwaliteiten, is ook beschikbaarheid een belangrijke factor. Hiermee doelen wij niet alleen op de beschikbaarheid en betrokkenheid tijdens de raadsperiode. Dit geldt namelijk ook voor de selectie- en campagneperiode die hieraan vooraf zullen gaan.

Bekijk de vacature

Het kandidaatstellen

Tot uiterlijk 15 augustus 2021 kun je je kandidaat stellen voor de VVD De Bilt. Ook als je niet bovenaan de lijst wilt, ontvangen we graag jouw aanmelding! We laten de wereld namelijk graag zien hoe divers en talrijk de VVD in gemeente De Bilt is. Van Bilthovenaren tot Westbroekers. Voor je kandidaatstelling moet je een aantal documenten invullen en inleveren:

 • Het kandidaatstellingsformulier
 • Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG)
 • Motivatiebrief
 • Curriculum vitae (cv)

Dit kan ingeleverd worden bij de secretaris (secretaris@vvddebilt.nl). De bovengenoemde documenten zijn te vinden in de nieuwsbrief die je als lid van de VVD van de secretaris hebt ontvangen. 

Het aanvragen van een VOG

Een VOG is vereist voor opname van de voorlopige groslijst dit najaar. Dit is echter niet gebonden aan de deadline van 15 augustus 2021. Je kunt je zonder problemen tot uiterlijk 15 augustus 2021 aanmelden, ook als je nog geen VOG aangevraagd of binnen hebt. Het VOG aanvraagformulier is te vinden in de nieuwsbrief die je van de secretaris hebt ontvangen. 

Hoe kom ik te weten of de raad iets voor mij is? 

De voorzitter van ons bestuur, Bart van de Kerkhof, denkt graag met je mee en beantwoordt zo goed mogelijk eventuele vragen en twijfels die je hebt. Zijn mailadres is: voorzitter@vvddebilt.nl. Ook kun je contact opnemen met onze talentcoordinator Svenja Raatjes via: opleiding@vvddebilt.nl.

Op de lijst, maar niet in de raad

Het kan dat je wel op de lijst wilt voor VVD De Bilt, maar niet verkiesbaar wilt zijn. Ook buiten de top 15 is betrokkenheid door op de lijst te staan een krachtig signaal naar de kiezer dat de VVD een brede partij is met leden en steun in alle delen van de samenleving in de kernen De Bilt, Bilthoven, Groenekan, Maartensdijk, Hollandsche Rading en Westbroek. 

Voor meer informatie hierover kunt u mailen naar het bestuur: voorzitter@vvddebilt.nl

Tijdlijn

 • Uiterlijk 22 augustus: Deadline aanmelding kandidaat raadsleden
 • juli en augustus: Gesprekken met kandidaten
 • 13 oktober 2021: Ledenvergadering: Vaststellen verkiezingsprogramma en voorlopige groslijst
 • 23 oktober: selectiedag
 • 24 november: Ledenvergadering: Vaststellen definitieve kandidatenlijst
 • 16 maart 2022: Gemeenteraadsverkiezingen!